Regionálna karta TATRY Card priniesla rast predaja pobytových balíkov

21.02.2012 Poprad

Starý Smokovec 21. februára (TASR) – Spolupráca v oblasti turizmu vo Vysokých Tatrách vďaka regionálnej karte prináša ovocie. Tatry zaznamenali prekvapivý nárast predaja pobytových balíkov. Potvrdila to výkonná riaditeľka oblastnej organizácie Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.
Tatranci podľa nej našli spôsob, ako prilákať hostí do Vysokých Tatier, pričom hlavným magnetom sú cenovo výhodné pobytové balíky. V porovnaní s minuloročnou zimnou sezónou v Tatrách zaznamenali nárast ich predaja a keďže jarné prázdniny len začínajú, poskytovatelia služieb v regióne veria, že sa krivka v počte predaných SKI balíkov posunie ešte vyššie. „Momentálny trend je zakúpiť si komplet balík služieb a dovolenku si už len aktívne užívať počas dňa na svahu a večer v akvaparku, wellnesse, reštaurácii alebo na diskotéke. V alpských krajinách takto fungujú už veľmi dlho a som rada, že sa to postupne dostáva aj k nám,“ konštatovala Maťašovská.
Subjekty, ktoré pôsobia v cestovnom ruchu, dokázala podľa nej spojiť regionálna karta tzv. TATRY Card. Do spolupráce sa počas tejto zimy zapojilo vyše 150 ubytovacích zariadení a takmer 30 ďalších poskytovateľov zliav v rámci celého regiónu Vysokých Tatier. Systém regionálnej karty je podobný ako v zahraničí. Hostia získajú TATRY Card bezplatne priamo na recepcii, pričom karta im umožňuje čerpať zľavy na skipasy až do výšky 30 % a môžu ju využiť aj na ďalšie doplnkové služby.
„Teší ma, že spolupráca vo Vysokých Tatrách prináša ovocie a budeme pracovať na tom, aby sa kvalita a pestrosť služieb ešte zvyšovali. Dôležité je pripraviť zaujímavé a cenovo výhodné produkty, ktorými prilákame viac a viac návštevníkov do regiónu a presvedčíme ich, že sa oplatí prísť na dovolenku do našich veľhôr s rodinou alebo priateľmi,“ dodala Maťašovská.
Projekt TATRY Card hodnotia veľmi pozitívne aj samotní hotelieri. „Veľmi dobre vieme, že keď príde hosť do nášho hotela, nechce prežiť dovolenku len u nás na izbe, ale chce využiť potenciál regiónu,“ zhodnotil riaditeľ hotela Atrium Tomáš Huber. Zvýhodnené balíčky Extra SKI Classic, Family a Plus so zľavou na skipasy a Tatry Card sú najvyhľadávanejšími pobytovými balíčkami zimnej sezóny 2012 aj v hoteli Slovan. Potvrdil to jeho manažér Michal Šimonovič. \"Sme spokojní so zimnou sezónou, nárast počtu hostí nastal kvôli skvalitneniu služieb, novej zjazdovke v Tatranskej Lomnici a výbornej spolupráci s lyžiarskym strediskom vzhľadom na výhodné ceny SKI balíkov, keď sú skipas a ubytovanie v našich penziónoch zľavnené až do výšky 30 %,“ zhodnotila majiteľka penziónov Poľana a Karpatia Eva Ištvanová.
 

Vyberte región